بسیاری از محرکهای خارجی، نظیر روابط عمومی بالا و قدرت برقراری ارتباطات اجتماعی، میتواند برای درونگراها احساس از دست رفتن انرژی دهد. مصاحبههای کاری نیز جزء آن دسته از کارهایی است که همین احساس را به درونگراها میدهد. در مصاحبههای کاری درونگراها مجبورند خود را زیر ذرهبین قرار داده و در یک گفتگوی دوطرفه با یک فرد ناآشنا وارد شوند. برای برونگراها، این دسته از کارها امری طبیعی است.
با این حال، درونگراها نیز در این زمینه تواناییهایی دارند که به همین اندازه دارای اهمیت است و میتواند باعث شوند در مصاحبههای کاری موفق شوند. آیا شما هم یک درونگرا هستید؟ ما نکاتی را به شما معرفی میکنیم که به کمک آنها میتوانید از تواناییهای خود استفاده کرده و به این دانش برسید که چگونه میتوانند در استخدام شما مؤثر واقع شوند.
۱- در مورد شرکتی که قرار است با آن مصاحبه کنید، تحقیق کنید
با استفاده از اینترنت میتوانید در مورد شرکت موردنظرتان اطلاعات مفصلی به دست آورید. درونگراها تبهر خاصی در جستجوکردن دارند. پس از این توانایی بالقوه خود بهترین بهره را ببرید. قبل از روز مصاحبه، در مورد شرکتی که قرار است برای آن کار کنید هر آن چه که میتوانید اطلاعات کسب کنید. پس از انجام این کار مطمئن باشید بیشتر از کسانی که در آن شرکت کار میکنند اطلاعات خواهید داشت. دانشی که بواسطه این کار به دست میآورید میتواند حس اعتمادبنفس خاصی را حین مصاحبه به شما بدهد.
۲- شبکهسازی آنلاین را در پیش بگیرید
درحالیکه برونگراها تمایل دارند به صورت شخصی و رودررو اقدام به شبکهسازی کنند، یکی از بهترین روشهایی که درونگراها میتوانند اقدام به تشکیل شبکه روابط خود کنند، بهرهبردن از امکانات آنلاین است. اگر شرکتی که قرار است برای مصاحبه نزد آن بروید در شبکههای مجازی حضور دارد، حساب Twitter آنها را دنبال کرده یا عضو شبکه Facebook آنها شوید. همچنین برای این کار یک شبکه مجازی کاملا تخصصی با نام LinkedIn وجود دارد که میتوانید جزئیات شرکت و هر آنکه در آن شرکت مشغول به کار است را مشاهده کنید.
این کار بهترین روش برای کسب اطلاعات برای درونگراهاست. پس پیش از آنکه با نماینده آن شرکت به صورت حضوری و رودررو ملاقات کنید، خودتان را به خوبی مجهز کنید. حتی میتوانید پا را فراتر را گذاشته و با کارمندان آن شرکت در این شبکهها دارای حساب کاربری هستند ارتباط برقرار کنید. در روز مصاحبه نوعی حس آشنایی با کسانی که قرار است با آنها کار کنید خواهید داشت و همین حس آشنایی میتواند به شما کمک کند که اعتماد بنفس خود را بدست آورده و راحتتر اقدام به مصاحبه کنید.
۳- خود را آماده کرده و تمرین کنید
درونگراها پیش از آنکه قرار باشد چیزی بگویند ابتدا در مورد آن به خوبی فکر میکنند. یعنی اول فکر بعدا عمل. بنابراین در مصاحبههای کاری نیز باید پاسخهای سریع را در ذهن خود آماده کرده باشید. در این خصوص نیز باز میتوانید از تواناییهای فوقالعاده درونگراها بهره ببرید. به جای اینکه تند صحبتکردن و حاضرجوابی را تمرین کنید، سعی کنید پیش از مصاحبه به اندازه کافی اندیشیده و خود را آماده کنید.
بر اساس دانشی که در مورد شرکت بدست آوردهاید، سوالاتی که قرار است در مصاحبه پرسیده شود را تصور کنید. در مورد جوابهایتان نیز فکر کنید، سپس آنها را با صدای بلند تکرار کنید. این کار را در مقابل آینه تمرین کنید. با این کار زمانیکه در مقابل مصاحبهکننده قرار گرفتهاید احساس آرامش بیشتری خواهید کرد.
۴- با مسائل غیرمترقبه کنار بیایید.
گاهی اوقات علیرغم تمام تمرینات و آمادهسازیهایی که پیش از جلسه مصاحبه انجام داده بودید، مصاحبهکننده سوالی میپرسد که اصلا پیشبینی آنرا نکرده بودید. درونگراها از ترفندهای کلامی زیاد خوششان نمیآید، ولی اگر کسی قصد داشت با زبانبازی و تکنیکهای کلامی سد راه شما شود، بهترین عکسالعملی که میتوانید انجام دهید این است که صداقت پیشه کرده و به مصاحبهکننده خود بگویید که به شما فرصت دهد تا چند لحظه فکر کنید.
تا آنجا که میتوانید جوابتان را سریعتر بگویید، اما به خاطر داشته باشید که اگر شرکت موردنظر به پاسخهای سریع بیش از پاسخهای دقیق بها دهد، جای خوبی را برای کارکردن انتخاب نکردهاید.
تمرکزکردن بر روی تواناییهای بهترین تکنیک برای درونگراها به منظور شرکت در مصاحبههای کاری است. به صفات درونگرایی خود اعتماد کرده و برای آنها ارزش قائل شوید: اینکه شما به عمق بیشتر از سطح ارزش قائلید، اینکه میتوانید در مورد مسائل به دقت فکر کنید و … همگی جزء تواناییهای ذاتی شما هستند. هنگام مصاحبه به همین تواناییها اعتماد کرده و از آنها به بهترین شکل استفاده کنید. همین کار باعث میشود مصاحبهکننده به خوبی به این نتیجه برسد که تواناییهایی که شما دارید برای استخدامتان کافی هستند.
منبع: Truity